Ατομικά Δελτία Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ)

Αγαπητοί Γονείς,

Επειδή πληροφορηθήκαμε ότι πολλά παιδιά δεν έχουν προσκομίσει τα Ατομικά Δελτία Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ) σας ενημερώνουμε ότι αυτά μπορούν να συμπληρωθούν σε όλες τις δημόσιες μονάδες υγείας (νοσοκομεία, κέντρα υγείας κλπ.) ΔΩΡΕΑΝ.

 
Σας επισυνάπτουμε σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με την οποία:

το Α.Δ.Υ.Μ., καταρτίζεται και συμπληρώνεται από ιατρούς των οικείων Μονάδων Υγείας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Μονάδες Υγείας κλπ) ή των Εξωτερικών Ιατρείων των Νοσοκομείων ή των ιδιωτών ιατρών συμβεβλημένων με τον Εθνικό Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) ή τον αντίστοιχο ασφαλιστικό φορέα των γονέων και κηδεμόνων ή από ιδιώτες ιατρούς (χωρίς σύμβαση με ασφαλιστικά ταμεία).

[…]
οι μονάδες υγείας του Π.Ε.Δ.Υ. […] καλούνται να εξυπηρετούν τις οικογένειες των μαθητών/τριών για τη συμπλήρωση και χορήγηση του Α.Δ.Υ.Μ., για την τήρηση των σχετικών αρχείων Α.Δ.Υ.Μ. και Φ.Ι.Ε. που χορηγούν καθώς και να μεριμνήσουν για την διασύνδεση τους με τις σχολικές μονάδες περιοχής ευθύνης τους, προκειμένου, όπου απαιτείται να ενημερωθούν μέσω των Α.Δ.Υ.Μ. για τα σοβαρά προβλήματα υγείας των μαθητών/τριών για τη λήψη μέτρων σε περιπτώσεις επείγουσας ανάγκης και όπως περιγράφονται στην ενότητα Β.1.δ.
[…]
στο πλαίσιο εξυπηρέτησης των οικογενειών και μαθητών–τριών για τη χορήγηση Πιστοποιητικών Υγείας εγγραφής στις σχολικές μονάδες της Π.Ε. και συμπλήρωσης του Α.Δ.Υ.Μ., οι εν λόγω ενδιαφερόμενοι κατά τις επισκέψεις τους στα πρωινά και απογευματινά ιατρεία των εν λόγω μονάδων υγείας του Ε.Σ.Υ. και του Π.Ε.Δ.Υ., δεν καταβάλουν το προβλεπόμενο εξέταστρο των πέντε (5) Ευρώ.
[…]
Για τους ανασφάλιστους Έλληνες και ανασφάλιστους Αλλοδαπούς και στις περιπτώσεις που οι γονείς ή οι κηδεμόνες αδυνατούν για οικονομικούς λόγους να προσκομίσουν το Α.Δ.Υ. ο διευθυντής της σχολικής μονάδας, ύστερα από έγγραφη και σύμφωνη γνώμη του γονέα ή κηδεμόνα, παραπέμπει το μαθητή ή τη μαθήτρια στο πλησιέστερο Κέντρο Υγείας ή Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο για δωρεάν συμπλήρωση του Α.Δ.Υ.

 

This entry was posted in ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s