Μένουμε σπίτι ζωγραφίζουμε και λέμε πως περνάμε..

μενουμε σπίτι ζωγραφια

Αγαπητοί γονείς και φίλοι,

Ευχόμαστε εσείς και όλοι οι δικοί σας άνθρωποι να είστε υγιείς και να βιώνετε όλο αυτό που περνάμε όλοι μας με τον καλύτερο δυνατό και πλέον ανώδυνο τρόπο.

Τώρα λοιπόν που όλοι μας #μένουμε_σπίτι για να #μείνουμε_ασφαλείς πρέπει να βρούμε πρωτότυπους και δημιουργικούς τρόπους για να απασχολούμε τα παιδιά μας και κρατάμε το ενδιαφέρον τους ψηλά.

Με το σκεπτικό αυτό λοιπόν ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων αποφάσισε να διοργανώσει – από απόσταση πάντα – δύο δημιουργικούς διαγωνισμούς για τα παιδιά μας.

Ο ένας διαγωνισμός θα είναι λογοτεχνικός…

Έτσι λοιπόν καλούμε, όποιο παιδί θέλει φυσικά, να γράψει ένα (ή και περισσότερα…) κείμενα που να περιγράφει τον τρόπο που περνάμε τον χρόνο μας όλοι μέσα στο σπίτι. Θα μπορούσαν για παράδειγμα να γράψουν τις σκέψεις τους, τις αγωνίες τους, τι τους αρέσει, τι τους λείπει και τι θα τα έκανε χαρούμενα. Θα μπορούσαν ακόμα να γράψουν ένα γράμμα σε κάποιο πρόσωπο που λόγω των συνθηκών δεν βλέπουν ή δεν βλέπουν τόσο συχνά όσο θα ήθελαν. Το σκεπτικό μας είναι να βάλουμε τα παιδιά να εκφραστούν με τις λέξεις για όλο αυτό που βιώνουμε σαν κοινωνία, να το δουν σαν παιχνίδι και γιατί όχι να ξεδιπλώσουν το συγγραφικό τους ταλέντο.

Ο άλλος διαγωνισμός θα είναι καλλιτεχνικός, ζωγραφική…

Καλούμε τα παιδιά να ζωγραφίσουν, να δημιουργήσουν ένα έργο τους με αφορμή όλο αυτό που περνάνε. Ένα μήνυμα ελπίδας και δημιουργικότητας..

Κάθε παιδί μπορεί να συμμετάσχει και στους δύο διαγωνισμούς…

Σκοπός των δύο αυτών διαγωνισμών είναι τα παιδιά να δημιουργήσουν και να ασχοληθούν, χωρίς την δική μας (μεγάλη και συνεχή..) παρέμβαση….Δεν μας πειράζουν τα ορθογραφικά λάθη, τα λάθη στην έκφραση και τα λάθη στις γραμμές της ζωγραφικής…Θέλουμε τα παιδιά να δημιουργήσουν ελεύθερα και να εκφράσουν αυτό που νιώθουν..

Τα έργα αυτά μπορείτε να μας τα στέλνετε με email στην ηλεκτρονική διεύθυνση του συλλόγου μας: sgk.16dimchal@gmail.com. Θα θέλαμε να μας στέλνετε και τα στοιχεία του παιδιού (συγγραφέα ή ζωγράφου…).

Σας περιμένουμε..

Καταληκτική ημερομηνία (για αρχή…)  Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

This entry was posted in ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s