ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για ορισμένα γεγονότα που έγιναν στο σχολείο το Σάββατο 9/1/2016 και τα οποία πιθανόν να  έχουν αντίκτυπο στη λειτουργία του σχολείου την ερχόμενη  Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, εδώ και καιρό έχει ζητήσει το σχολείο την αντικατάσταση ορισμένων πλακιδίων στο διάδρομο του ισογείου και στο διάδρομο του 1ου ορόφου. Σήμερα λοιπόν, εμφανίστηκε ένα συνεργείο το οποίο δήλωσε ότι ήταν υπάλληλοι ενός εργολάβου στον οποίο έχει αναθέσει ο Δήμος την αντικατάσταση των εν λόγω πλακιδίων. Όταν άρχισε το ξήλωμα των παλιών πλακιδίων η σκόνη  που σηκώθηκε στο σχολείο ήταν τρομακτική ,  η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική σε σημείο που να μην μπορείς να κυκλοφορήσεις ειδικά στον 1 όροφο μιας και από εκεί είχαν ξεκινήσει τις εργασίες.

Ενημερώθηκε ο Διευθυντής από τα μέλη του ΔΣ που βρίσκονταν εκεί λόγω   των πρωινών δραστηριοτήτων που οργανώνει κάθε Σάββατο ο σύλλογος, ήρθε στο σχολείο και έγιναν προσπάθειες να καθαριστεί ο χώρος. Ο  Διευθυντής του σχολείου όταν τον ρωτήσαμε αν είχε ενημερωθεί από το Δήμο για τις εργασίες μας απάντησε ότι δεν είχε ειδοποιηθεί από κανέναν.

Το μεσημέρι εμφανίστηκε στο σχολείο ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κος Γερολυμάτος ο οποίος απευθυνόμενος στον πρόεδρο του συλλόγου σε ερώτηση γιατί δεν ενημερώθηκε ούτε ο σύλλογος ούτε το σχολείο για τις εργασίες η απάντησή του ήταν  ότι δεν είχε την υποχρέωση να το κάνει. Στο ερώτημα ποιος θα καθαρίσει όλο αυτό το χάλι ώστε να μπουν τα παιδιά τη Δευτέρα για μάθημα είπε ότι θα το κάνει ο εργολάβος και αν δεν το κάνει αναλαμβάνει αυτός την ευθύνη.

Οι παρατηρήσεις και οι ενστάσεις που έχουμε να κάνουμε και αφορούν τις τεχνικές υπηρεσίες τον Αντιδήμαρχο Παιδείας αλλά και συνολικά τη διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου είναι οι εξής:

  • Ο κος Αντιδήμαρχος όφειλε να γνωρίζει ότι κάθε Σάββατο το σχολείο με απόφαση της 1ο βάθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου Χαλανδρίου έχει παραχωρηθεί στο σύλλογό μας για την διεξαγωγή αθλητικών πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με αποτέλεσμα την ώρα που στο σχολείο η σκόνη θύμιζε «αμμοθύελλα» στην έρημο «Σαχάρα» να υπάρχουν παιδιά στο σχολείο το οποία εισέπνευσαν μεγάλες ποσότητες σκόνης.
  • Όσο αφορά το θέμα καθαρισμού θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον κ. Αντιδήμαρχο ότι το συνεργείο ζήτησε από το σύλλογό μας μια σκούπα για να σκουπίζει, και είμαστε πολύ περίεργοι πώς με αυτή τη σκούπα θα καθαριστεί όλοι αυτή η σκόνη που έχει κάτσει πάνω σε βιβλία, θρανία, τοίχους, παράθυρα, καρέκλες και σε οτιδήποτε υπάρχει μέσα στο σχολείο.
  • Αν τη Δευτέρα το σχολείο δεν έχει καθαριστεί τι θα γίνει με τα παιδιά (ειδικά όταν υπάρχουν και παιδιά που έχουν πρόβλημα άσθματος) που θα είναι αναγκασμένα να μπουν σε ένα χώρο ο οποίος  είναι κυριολεκτικά μέσα στη σκόνη; Η ανάληψη πάντως της ευθύνης από τον Αντιδήμαρχο δεν νομίζουμε ότι θα βοηθήσει σε κάτι όσον αφορά τον καθαρισμό του χώρου.

Αγαπητοί γονείς σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ αποφασίστηκε σε περίπτωση που δεν καθαριστεί το σχολείο μέχρι την Κυριακή (10/1/16) το βράδυ, να καλέσουμε τους γονείς σε συγκέντρωση έξω από το σχολείο τη Δευτέρα (11/1/16) και ώρα 8, να πραγματοποιήσουμε  καθαρισμό του χώρου μόνοι μας, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την ανικανότητα του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων άλλα και της διοίκησης του Δήμου  και να προχωρήσουμε και σε παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Χαλανδρίου .

This entry was posted in ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s