ΩΡΑ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!

…είναι η ώρα που τα παιδιά, μέσα από τα παιχνίδια που χρησιμοποιούν οι ηθοποιοί,  ανακαλύπτουν πτυχές του εαυτού τους, έρχονται σε ουσιαστική επαφή μεταξύ τους, διευρύνουν τις κινητικές και νοητικές τους ικανότητες…

…είναι η ώρα που τα παιδιά συγκεντρώνονται, ξυπνάνε τις αισθήσεις τους, ενεργοποιούνται, συνδέονται, γίνονται ομάδα και δημιουργούν…

…είναι η ώρα που περνάνε από τη πραγματικότητα της καθημερινότητάς τους στη πραγματικότητα του εαυτού τους και της αλήθειας τους.. .

…είναι η ώρα που τα παιδιά περνάνε όμορφα!

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αυτοσχεδιασμούς, μουσικοκινητικές ασκήσεις, θεατρικές δράσεις, έκφραση μέσω  του κουκλοθεάτρου, παιχνίδια συγκέντρωσης , εμπιστοσύνης, φαντασίας, παρατηρητικότητας, ελέγχου του σώματος, της φωνής, της ακοής.

Από αυτή τους τη διαδρομή και από τις πιο ενδιαφέρουσες στιγμές τους στη διάρκεια του προγράμματος, τα παιδιά θα  παρουσιάσουν τη δουλειά που έγινε στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Το θεατρικό παιχνίδι θεωρείται από τους ειδικούς η κατεξοχήν βιωματική δραστηριότητα που βοηθάει τα παιδιά να αναπτυχθούν ποικιλοτρόπως. Μια τέτοια δραστηριότητα αποτελεί ένα πραγματικό εφόδιο για τη μετέπειτα ζωή των παιδιών και θα τα ωφελούσε  δίνοντάς τους την ευκαιρία να αναπτυχθούν διασκεδάζοντας.

Έρη Κουρτέλλη, Εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού, τηλ. 6945306179

This entry was posted in ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ, ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s