ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ Δ. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Αγαπητοί γονείς,

Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό Καλή και Δημιουργική Σχολική Χρονιά. Μια χρονιά όπου με την συνεργασία όλων, την ενεργή συμμετοχή των γονέων στους Συλλόγους και στην Ένωση Συλλόγων Γονέων, θα προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε ποιοτική και αξιοπρεπή δωρεάν δημόσια εκπαίδευση των παιδιών που φοιτούν τώρα στα σχολεία μας αλλά και των μελλοντικών μαθητών.

Ανοίγουν οι πόρτες των σχολείων για τους μαθητές και τα πρώτα σημάδια στον ορίζοντα δε μας γεμίζουν αισιοδοξία, το αντίθετο μάλιστα. Τα σχολεία θα λειτουργήσουν με πολύ λιγότερους εκπαιδευτικούς, αφού ούτε φέτος έγιναν διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών. Τα κενά, που σύμφωνα με επίσημα στοιχεία είναι τουλάχιστον 20.000, αναμένεται να καλυφθούν με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, οι οποίοι καλούνται να καταθέσουν εκ’ νέου τις αιτήσεις τους. Αυτό σημαίνει ότι οι πρώτοι αναπληρωτές (και ιδιαίτερα οι ειδικότητες) θα αναλάβουν καθήκοντα αφού έχει ξεκινήσει για τα καλά η σχολική χρονιά.

Τα σχολεία ανοίγουν χωρίς καθαρίστριες, διότι δεν έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις των καθαριστριών (συμβασιούχων), οι οποίες θα είναι οι ίδιες συμβάσεις  μίσθωσης έργου όπως και των προηγούμενων ετών. Αυτό σημαίνει ότι για άγνωστο χρονικό διάστημα τα σχολεία θα είναι χωρίς προσωπικό καθαριότητας, γεγονός το οποίο εγκυμονεί σοβαρότατες επιπτώσεις για την υγεία των παιδιών μας. Το σοβαρό και χρόνιο πρόβλημα της καθαριότητας εξακολουθεί να πλήττει τα δημόσια σχολεία. Πάγια θέση της Ένωσης είναι, ότι η καθαριότητα των σχολείων πρέπει να είναι αντικείμενο μόνιμου προσωπικού (που θα καλύπτουν και την πρωινή λειτουργία των σχολείων).

Η υποχρηματοδότηση των σχολείων συνεχίζεται. Τα χρήματα των σχολικών επιτροπών μετά βίας καλύπτουν τις απαραίτητες λειτουργικές ανάγκες των σχολείων χωρίς να περισσεύουν πόροι για τις απαραίτητες επισκευές, με αποτέλεσμα οι γονείς να βάζουν το χέρι στη τσέπη. Επίσης, εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στο θέμα επισκευών και συντήρησης των σχολείων.

Οι ενέργειες ανέγερσης του 17ου & 18ου Δημοτικού Σχολείου και του 6ου Λυκείου στο Πάτημα έχουν ήδη ξεκινήσει αλλά απαιτείται να επιταχυνθούν λόγω του εκρηκτικού προβλήματος υπερκορεσμού των σχολείων της περιοχής.

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε :

– Τους γονείς των μαθητών των Λυκείων ότι φέτος δεν χρειάζεται να αγοράσουν τα βιβλία για τα μαθήματα της ξένης γλώσσας διότι, μετά από πιέσεις μας, ο Δήμος έχει δεσμευτεί να καλύψει την δαπάνη για την αγορά των ξενόγλωσσων βιβλίων των μαθητών του Λυκείου, σε περίπτωση που για μια ακόμη χρονιά δεν καλυφθούν από το Υπουργείο Παιδείας.

– Τους γονείς των Νηπιαγωγείων & Δημοτικών να μην αγοράσουν οποιαδήποτε γραφική ύλη (χαρτί Α4, κλπ.) διότι έχουν ήδη επιχορηγηθεί τα σχολεία από την Α/θμια Σχολική Επιτροπή για να καλύψουν τις ανάγκες των μαθημάτων σε γραφική ύλη για τις απαιτήσεις της κάθε τάξης. Οι  Διευθυντές έχουν ήδη ενημερωθεί ώστε να μην ζητήσουν χρήματα από τους γονείς. Σε διαφορετική περίπτωση παρακαλούμε να μας καταγγείλετε αντίστοιχες ενέργειες.

– Όσον αφορά τα Ατομικά Δελτία Υγείας των μαθητών, οι γονείς μπορούν να απευθύνονται και στα Δημοτικά Ιατρεία.

Επίσης, έχουν ήδη τοποθετηθεί στα σχολεία κάποιοι σχολικοί φύλακες και σχολικοί τροχονόμοι. Η πάγια θέση της Ένωσης είναι ότι πρέπει να καλύπτονται οι ανάγκες των σχολείων σε βοηθητικό προσωπικό (καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες, τροχονόμοι, τραπεζοκόμοι, γραμματείς, κλπ) με μόνιμους υπαλλήλους και όχι με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Σας ζητάμε να αγωνιστείτε μαζί μας για :

– Να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε εκπαιδευτικούς

– Να υπογραφούν άμεσα οι συμβάσεις των καθαριστριών

– Να εξασφαλιστεί παροχή δεκατιανού σε όλους τους μαθητές

– Δωρεάν απογευματινές δραστηριότητες – αθλητικές και πολιτιστικές – με ευθύνη Δήμου.

Καλούμε όλους τους Συλλόγους Γονέων να στηρίξουν έμπρακτα τις προσπάθειές μας και να πάρουν ενεργό μέρος στις εργασίες μας ώστε όλοι μαζί να εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας το μέλλον που τους αξίζει.

Σύντομα θα επανέλθουμε με περαιτέρω ενημέρωση και προγραμματίζουμε άμεσα κοινές συσκέψεις του Διοικητικού Συμβουλίου  της Ένωσης με τα Διοικητικά Συμβούλια  των σχολείων για από κοινού δράσεις. Σε περίπτωση που υπάρχει κάποιο άμεσο θέμα μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο του σχολείου σας και στο email της Ένωσης.

Ευχόμαστε και πάλι καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη σε όλους!!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών του Δήμου Χαλανδρίου

This entry was posted in ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s