ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ – ΟΜΙΛΙΑ

Ο δήμος Χαλανδρίου, στο πλαίσιο δράσεων ευαισθητοποίησης και μέριμνας για τις οικογένειες του Χαλανδρίου προσκαλεί σε εκδήλωση-συζήτηση την Παρασκευή, 28/11/2014 στις 7:00μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Χαλανδρίου, (Παπάγου 7), 2ος όροφος, με θέμα: «Μεγαλώνοντας με τα παιδιά μας σ’ έναν κόσμο που αλλάζει…»

Προσκεκλημένος ομιλητής είναι ο κ. Πέτρος Πολυχρόνης, παιδοψυχίατρος, θεραπευτής οικογένειας, μέλος της (E.F.T.A.) που εισάγοντας το θέμα αναφέρει ότι: «Οι σημερινοί γονείς εκπαιδεύτηκαν στο ρόλο του γονιού μεγαλώνοντας μέσα στη δική τους οικογένεια καταγωγής. Ωστόσο η απόσταση αυτή (των 20-30 ετών) είναι τεράστια, με δεδομένη τη σημερινή ταχύτητα αλλαγής των πάντων γύρω μας και με εγκατεστημένα χαρακτηριστικά του πολιτισμού μας την πολυπλοκότητα, την αβεβαιότητα και την κινητικότητα. Είναι σαν μια γενιά να διατρέχει αιώνες από την παραδοσιακή στη μεταμοντέρνα και «διαδικτυακή» πια κοινωνία.

Χρειάζεται λοιπόν, να υπηρετήσουμε τη βιωσιμότητα των οικογενειών μας και των κοινοτήτων μας σε περιόδους κρίσης. Τι, λοιπόν, κρατάμε; Τι αλλάζουμε; Ποιο είναι το βασικό νόημα της «Ομάδας» Οικογένεια και του γονεϊκού ρόλου; Τι καλείται να προσφέρει η οικογένεια στα παιδιά σήμερα;»

Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση.

This entry was posted in ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ, ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s