ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς:  Αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμου Χαλανδρίου, κ. Θ. Αλεξίου

 

Προς: Ενιαία Σχολική Επιτροπή Α΄βάθμιας εκπαίδευσης

Δήμου Χαλανδρίου

 

Υπ’όψη: Πρόεδρου κας Βαζάκα

 

Κοιν.: κ. Δντη 16ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου

 

Ημερομηνία : 29-09-2014

 

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αξιότιμε κ. Αντιδήμαρχε,

ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 16ου Δημοτικού Σχολείου, στο Πάτημα Χαλανδρίου,

αποστέλλει την επιστολή αυτή, διαμαρτυρόμενος για τα τεκταινόμενα στο Σχολείο, για τα οποία δεν έχει λάβει γνώση, ως εκ του θεσμικού του ρόλου δικαιούται.

 

Πολύ πρόσφατα, εντελώς τυχαία, παρατηρήσαμε ότι στο σχολείο μας λειτουργεί τμήμα εκπαίδευσης ενηλίκων . Ερωτώντας το κ. Δντη του Σχολείου μας, πληροφορηθήκαμε ότι πρόκειται για πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο γίνεται δύο φορές την εβδομάδα, κατά τις απογευματινές ώρες, και αφορά την εκπαίδευση Ρομά.

 

Στις ίδιες όμως ώρες, και μάλιστα καθ’ όλη την εβδομάδα, ο Σύλλογος διοργανώνει απογευματινά σεμινάρια για τα παιδιά, που αφορούν τον Πολιτισμό, τις Τέχνες τον Αθλητισμό κ.α., μιας και λόγω της θέσης όπου βρισκόμαστε, είμαστε αποκομμένοι από τέτοιου είδους δραστηριότητες του Δήμου Χαλανδρίου.

Οι αίθουσες έχουν δοθεί από τη Σχολική Επιτροπή, ήδη από το 2010 και μέχρι σήμερα προς χρήση από το Σύλλογο, ο οποίος έχει την ευθύνη φύλαξης, λειτουργίας και καθαρισμού μετά το πέρας των δραστηριοτήτων αυτών.

Η χρήση αιθουσών, τουαλετών και χώρων γίνεται με τη βοήθεια γονέων, που έχουν ορισθεί από το Σύλλογο, και κάθε ξένος προς τις δραστηριότητες αποκλείεται, για λόγους και μόνον τήρησης της τάξης και της ασφάλειας.

 

Μετά τη συνάντηση του Προέδρου του Συλλόγου μας μαζί σας, πληροφορηθήκαμε επισήμως τη παραχώρηση σχολικών αιθουσών για το Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου, δηλαδή της επιμόρφωσης ενηλίκων σε συνεργασία με το Δήμο Χαλανδρίου.

 

Επειδή ο Σύλλογός μας έχει και για φέτος προγραμματίσει απογευματινές δραστηριό-τητες για 371 μαθητές, που πραγματικά  το έχουν ανάγκη και τους ευχαριστεί ταυτόχρονα, ζητούμε να μας γνωστοποιήσετε :

 

  1. με ποιο κριτήριο επιλέχθηκε το 16ο Δημοτικό Σχολείο, όταν πολύ κοντά υπάρχει άλλο στο οποίο δεν  πραγματοποιούνται   τέτοιου είδους απογευματινές δραστηριότητες ?

 

  1. ποιος έχει την ευθύνη φύλαξης του κτιρίου και των εγκαταστάσεών του, όπως μικροφωνικές, φωτοτυπικά, Η\Υ , φώτα θεάτρου, τηλεόραση, βιντεοπροβολέων, διαδραστικών πινάκων, όταν εξωσχολικοί εισέρχονται ελεύθερα κατά τις ίδιες ώρες, που γίνονται και οι δραστηριότητες του Συλλόγου ?

 

  1. ποια ασφάλεια έχουν τα παιδιά ως προς την υγιεινή και την καθαριότητά των WC, όταν κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων – που είναι ανοικτές οι μαθητικές τουαλέτες – διέρχονται ενήλικες από το σχολείο και δεν υπάρχει τουαλέτα για αυτούς διαθέσιμη?
  2. ποιος έχει την ευθύνη καθαριότητας των αιθουσών, που χρησιμοποιούνται για τα μαθήματα ενηλίκων, εφόσον οι καθαρίστριες έχουν τελειώσει και φύγει από το χώρο, πριν εισέλθουν οι ενήλικες σε αυτές ?
    (σημειώνουμε ότι στις αίθουσες που χρησιμοποιούνται στις δραστηριότητες, υπάρχουν από το Σύλλογο συγκεκριμένα άτομα για καθαρισμό-απολύμανση)

 

  1. ποια θα είναι η διάρκεια το πανεπιστημιακού προγράμματος επιμόρφωσης των ενηλίκων?

 

  1. Γίνεται αντιληπτό από τα παραπάνω, πως δεν μπορούμε να συνυπάρξουν οι δύο δράσεις, καθ΄όσον αφορούν δραστηριότητες παιδιών ηλικίας 6-11 ετών από τη μια μεριά και επιμόρφωσης ενηλίκων από την άλλη.

 

Ευελπιστώντας ότι η νέα Δημοτική Αρχή, και δή εσείς κ. Αντιδήμαρχε, ως εξ επαγγέλματος εκπαιδευτικός, θα λύσετε άμεσα το πρόβλημα,

 

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων

 

Εκ μέρους του Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος

Γ. Μαράκης

This entry was posted in ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s