Eνδιαφέρει τους Γονείς αλλά και τους κατοίκους του Πατήματος

Με αφορμή τις ερωτήσεις του Συλλόγου μας, σχετικά με τα έργα που θα μπορούσαν να καλύψουν τις κτιριακές ανάγκες των παιδιών του Πατήματος, (Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσιο, Λύκειο), συναντηθήκαμε πρόσφατα με τον με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Εργων κ. Βάσιο.

Εκεί ενημερωθήκαμε για το πρόγραμμα εκτέλεσης έργων που υλοποιεί η τεχνική υπηρεσία του Δήμου μας.

Παραθέτουμε τις απαντήσεις του κ. Αντιδημάρχου, που αφορούν στα σχολεία της περιοχής μας, καθώς επίσης και τις συνεχιζόμενες/προγραμματιζόμενες δράσεις της τεχνικής υπηρεσίας στο Πάτημα.

 

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Κατασκευή παιδικού σταθμού 46 θέσεων στο ΠΑΤΗΜΑ ΙΙ

Ο νέος Παιδικός σταθµός θα κατασκευαστεί στο ιδιόκτητο οικόπεδο ΚΦ 87 του ∆ήµου, στην νεοενταχθείσα περιοχή Πάτημα ΙΙ, συνολικής έκτασης 1633,73µ² και περιβάλλεται από τέσσερις (4) πεζοδρόμους:οδός Γαλήνης-Καλεώδη-Βασταρδή-Παπαδάτου.

Ο Παιδικός Σταθµός είναι συνολικής επιφάνειας 490² και θα εξυπηρετεί 46 νήπια, με υπαίθριο χώρο εμβαδού 1146,62 μ2, 4 θέσεις στάθμευσης , στεγασμένους υπαίθριους χώρους για τα παιδιά, ελεύθερος πλακόστρωτος χώρος, πράσινα-καθιστικά, χώρος για παιχνίδι με άμμο και παιδική χαρά.

 

Κατασκευή παιδικού σταθμού 100 θέσεων στο ΠΑΤΗΜΑ Ι

Παιδικός σταθµός, βιοκλιματικής κατασκευής, που θα ανεγερθεί στο ιδιόκτητο οικόπεδο Ο.Τ 1111,στις οδούς Πρωτέως-Ιπποκράτους και πεζοδρόμους Νηλέως & Οιδίποδος.

Αναδείχθηκε ο ανάδοχος του έργου στις 29.06.2012 και υπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής του, ο ανάδοχος θα ξεκινήσει τις εργασίες άμεσα.

 

Κατασκευή 17ου Δημοτικού Σχολείου στο ΠΑΤΗΜΑ Ι

Εκδόθηκε η απόφαση ίδρυσης του 17ου Δημοτικού Σχολείου, το οποίο

θα κατασκευαστεί στο ιδιόκτητο οικόπεδο Ο.Τ 1116, στις οδούς Οδυσσέως-Φαίδρας-Λητούς και Αρίωνος. Εχει παραχωρηθεί το οικόπεδο στον Οργανισμό σχολικών κτιρίων,που θα αναλάβει τη κατασκευή του

 

Κατασκευή 6ου Λυκείου στο ΠΑΤΗΜΑ Ι

Σε αναμονή της έκδοσης απόφασης για την ίδρυση του 6ου Λυκείου, προχωρεί η τροποποίηση της χρήσης οικοπέδου Ο.Τ 1116, που περιελάμβανε το 17ο Δημοτικό και Ειδικό σχολείο, ώστε να μεταφερθεί το Ειδικό σχολείο σε άλλο χώρο, ενώ στη θέση του, ο ΟΣΚ θα κατασκευάσει το 6ο Λύκειο (δίπλα από το Δημοτικό)

 

Κατασκευή αγωγών ακαθάρτων και εξωτερικών συνδέσεων στη περιοχή ΠΑΤΗΜΑ ΙΙ

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από τα Ευρωπαϊκό ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και η επιλέξιμη δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 3.162.740 €

Θα κατασκευαστούν στη περιοχή του ΠΑΤΗΜΑΤΟΣ ΙΙ 12.000μ αγωγοί αποχέτευσης με όλα τα συνοδευτικά έργα (φρεάτια κ.λ.π).

Επόμενο στάδιο η δημοπράτηση του έργου.

Ένταξη μελετών στο Χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Ολοκλήρωση Πολεοδομικού Σχεδιασμού»

Εγκρίθηκε τον Σεπ.2012 από το Πράσινο Ταμείο η πρότασή μας για ένταξη στο Χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Ολοκλήρωση Πολεοδομικού Σχεδιασμού» της 4ης και 5ης πιστοποίησης της «Μελέτης Αναθεώρηση Γ.Π.Σ Δήμου Χαλανδρίου»

(σημείωση: ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους κατοίκους του Πατήματος)

 

Διαμορφώσεις κοινοχρήστων χώρων στην περιοχή Πάτημα Ι του Δήμου Χαλανδρίου.

Ο φάκελος υποβολής της πρότασης 15.06.2012 βρίσκεται στη Διαχειριστική αρχή για αξιολόγηση.Περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:

1. Διαμόρφωση Πλατείας στον K.X. 1170 του Δήμου Χαλανδρίου.

Το έργο αφορά στη διαμόρφωση κοινόχρηστης έκτασης 4700 τμ, που περιλαμβάνει την πλατεία έκτασης 3440τμ., ιδιοκτησίας του Δήμου (ΦΕΚ 323Δ/93) και τους περιβάλλοντες δρόμους έκτασης 1260τμ (Γεννηματά, Κλεισούρας και Ευρυδίκης).

2. Διαμόρφωση Πλατείας στον K.X. 1265 του Δήμου Χαλανδρίου.

Το έργο αφορά στη διαμόρφωση κοινόχρηστης έκτασης 2740 τμ, ιδιοκτησίας του Δήμου (ΦΕΚ 323Δ/93) και τους περιβάλλοντες δρόμους επιφάνειας 1700 τμ (επί των οδών Αγράμπελης, Ηρακλείτου, Κυβέλης και Ντάλιας).

 

3. Φύτευση νησίδας επί της οδού Ηρακλείτου του Δήμου Χαλανδρίου.

Το έργο αφορά στη φύτευση της υφιστάμενης νησίδας επί της οδού Ηρακλείτου. Η επιφάνεια που θα εγκατασταθεί το πράσινο είναι περίπου 3.250τμ και προβλέπεται να φυτευτούν 260 δένδρα και 13.000 ποώδη πολυετή φυτά.

 

Κατασκευή αγωγών ομβρίων σε περιοχές του Χαλανδρίου προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ. Συνεχίζεται η εκπόνηση της μελέτης και οι διαδικασίες ωρίμανσης της προκειμένου να υποβληθεί εντός του έτους 2012 για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

 

Στο ΠΑΤΗΜΑ Ι Χαλανδρίου κατασκευάζεται από την Περιφέρεια Αττικής το έργο:

Κατασκευή αποδεκτών για την αντιπλημμυρική προστασία λεκάνης απορροής έναντι Αττικής οδού στο Χαλάνδρι και στα Βριλήσσια.

Οι οδοί όπου κατασκευάζονται οι αγωγοί ομβρίων είναι:

Μπακογιάννη από Αγ. Αντωνίου έως Πόντου

Πόντου από Μπακογιάννη έως Ολύμπου

Γρ. Λαμπράκη από προ Πόντου έως Τήνου

Γρ. Λαμπράκη από Τήνου έως Ησιόδου

Μπακογιάννη από Τήνου έως Περσέως

Μελίνας Μερκούρη από Αγ. Αντωνίου έως Τρίτση

Μελίνας Μερκούρη από Αντώνη Τρίτση έως προ Κλεισούρας

Σητείας από Αγ. Αντωνίου έως Βορείου Ηπείρου

Με το σημαντικό αυτό έργο συμπληρώνεται το δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων υδάτων και εξαλείφεται ο κίνδυνος πλημμυρών στις περιοχές ΠΑΤΗΜΑ Ι

 

Γ.Μαράκης

 

 

 

 

This entry was posted in ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s