Σχολικό Συμβούλιο 27/9/2012

 

Την Πέμπτη 27-09-2012 συνεδρίασε το Σχολικό Συμβούλιο του 16ου Δημοτικού Σχολείου

στο Πάτημα Χαλανδρίου.

Τα θέματα και οι αποφάσεις έχουν ως εξής:

 

Ως προς την λειτουργία μιας επιπλέον τάξης για την κάλυψη των αναγκών της Α’ Δημοτικού δεν εξηγήθηκε επαρκώς με ποιό τρόπο και από ποιό φορέα αποφασίστηκε δύο μέρες πριν την έναρξη του σχολικού έτους η δέσμευση της τραπεζαρίας και η μετατροπή της σε αίθουσα διδασκαλίας (παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις μέχρι τότε τόσο από τη Δνση του σχολείου όσο και από τη Δνση Α΄βάθμιας εκπαίδευσης).

Αποτέλεσμα τούτου είναι αφ’ενός μεν ο υπερπληθυσμός μαθητών και η συνακόλουθη έλλειψη δασκάλων, αφ΄ετέρου δε η αδυναμία σίτισης των μαθητών του ολοήμερου.

 

Προς το Σύλλογό μας δεσμεύτηκε ο Σύλλογος διδασκόντων ότι οι διδακτικές ώρες θα καλύπτονται από το υπάρχον δυναμικό, και ότι μέχρι τέλος τρέχουσας εβδομάδας θα εντατικοποιηθούν οι ενέργειες, με σκοπό να στελεχωθεί πλήρως το σχολείο.

Αν χρειαστεί περισσότερη πίεση προς τους αρμοδίους (Δνση Α΄βάθμιας εκπαίδευσης)

οι γονείς θα κινηθούμε αναλόγως.

Επίσης αποφασίστηκε να ξεκινήσει η σίτιση στην αίθουσα τραπεζαρίας-διδασκαλίας, όπου οι μαθητές θα γευματίζουν (αναγκαστικά πλέον) στα θρανία και την εξυπηρέτηση θα αναλάβει η ιδιοκτήτρια του κυλικείου.

 

Σε ερώτησή μας περί της ασφάλειας και υγιεινής του σχολείου, πήραμε τη διαβεβαίωση ότι τα παιδιά παρακολουθούνται επαρκώς, αφού αυξήθηκαν οι κατά τα διαλείμματα εφημερίες σε πέντε δασκάλους.

Ακόμη αποφασίστηκε η διαφοροποίηση του ωραρίου των καθαριστριών, ώστε να γίνεται καθαρισμός, ειδικά των τουαλετών, και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ο συχνός καθαρισμός του αύλειου χώρου θα ζητηθεί να γίνεται επιμελώς από τους αρμόδιους φορείς (τομέας καθαριότητας του δήμου).

 

Ο Σύλλογός μας ανακοίνωσε και τη πρόθεσή να διαμορφώσουμε και να αναπλάσουμε τον αύλειο χώρο, σε συνεργασία με ειδικούς και το δήμο.

Προτείναμε ακόμα τη κατασκευή στεγάστρου και θα ζητηθεί η εκπόνηση σχετικής μελέτης από το τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου.

Επίσης συζητήσαμε το ενδεχόμενο τοποθέτησης κιγκλιδωμάτων στα παράθυρα για την ασφάλεια των μαθητών του α΄ορόφου.

 

Τα παραπάνω συζητήθηκαν με τη παρουσία της Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής, η οποία και έλαβε γνώση για όλα τα προβλήματα του σχολείου μας.

 

Το Δ.Σ. του συλλόγου

 

 

This entry was posted in ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s