ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Καλημέρα και καλό μήνα!

Παρακαλώ πολύ για αυτόν το μήνα, να ελέγχετε τα υλικά των παιδιών (κυρίως τα μπλοκάκια ακουαρέλας των παιδιών, να υπάρχουν σελίδες). Επίσης, θα ήθελα να φέρνουν εκτός από τις νερομπογιές και τα υπόλοιπα υλικά που έχουμε δουλέψει (λαδοπαστέλ, ξυλομπογιές ή μαρκαδόρους).

Για το Μάιο και το μισό Ιούνιο που μας έμεινε θα κάνουμε υπέροχα πράγματα!

• Εικονογράφηση βιβλίου από τα παιδιά
Ετοιμάζουμε με τους μικρούς ζωγράφους βιβλίο που θα τυπωθεί με θέμα «Μύθοι του Αισώπου» και εικονογράφηση των παιδιών! Τα παιδιά έχουν χωριστεί σε ομάδες και πρέπει να βγάλουν εις πέρας την εικονογράφηση κάθε ιστοριούλας. Δουλεύουν πάνω σε αυτό, γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να μην απουσιάζουν καθόλου μέσα στο Μάιο.
Τα έργα τους θα τα συγκεντρώσω, θα τα σκανάρω και θα τα ετοιμάσω για βιβλιοδεσία. Θα σας ενημερώσω εγκαίρως.

• Συμμετοχή σε Διαγωνισμό Ζωγραφικής
Την μεθεπόμενη εβδομάδα θα δουλέψουμε πάνω στο Διαγωνισμό Ζωγραφικής για μαθητές Δημοτικού που διοργανώνει το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ). Θέμα η «Ηλιακή Ενέργεια». Στόχος του έργου, που συντονίζει το πολυτεχνείο της Μαδρίτης (UPM), και συμμετέχουν οργανισμοί από 5 Ευρωπαϊκές χώρες, είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με ενεργειακά – περιβαλλοντικά ζητήματα και η βελτίωση της ενεργειακής συμπεριφοράς τους. Θα δοθούν βραβεία σε κάθε συμμετέχουσα χώρα, 1η θέση 600 ευρώ, 2η θέση 300 ευρώ, 3η θέση 150 ευρώ.
Στη συνέχεια η κριτική επιτροπή θα επιλέξει ένα από τα έργα των νικητών όλων των χωρών, που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό, ο δημιουργός του οποίου θα κερδίσει ένα ταξίδι στη Μαδρίτη μαζί με τον κηδεμόνα του και θα έχει την ευκαιρία να παρευρεθεί στο Solar Decathlon Europe 2012. Τα έξοδα ταξιδιού και διαμονής θα είναι πληρωμένα από το 10ACTION.

• Εκθεση Ζωγραφικής στο τέλος της χρονιάς
Μαζί με την καθιερωμένη γιορτή του Συλλόγου Γονέων, που κάνει πραγματικά ό,τι καλύτερο μπορεί για τα παιδιά μας, θα εκθέσουμε τα έργα ζωγραφικής που δημιουργήσαμε μέσα στη χρονιά που πέρασε. Ισχύει για όλα τα παιδιά που έχουν παρακολουθήσει έστω και ένα μάθημα!

• Ζωγραφική στην ύπαιθρο
Παραδοσιακά, όπως και πέρσι, το τελευταίο μάθημα θα γίνει στην ύπαιθρο. Στο χώρο του σχολείου μας, κάτω από τα δέντρα, θα ζωγραφίσουμε την τελευταία μας πινελιά.

This entry was posted in ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ, ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s