ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Bazaar και Έκθεση Φωτογραφίας της UNICEF

από 01/04/2011 εως  03/04/2011
Σταθμό Μετρό «Σύνταγμα»  9:00 am – 9:00 pm

Η UNICEF ξεκινά τη μεγάλη της Ανοιξιάτικη Καμπάνια για το 2011 και προσκαλεί τους πολίτες να ενισχύσουν την προσπάθειά της, βοηθώντας ουσιαστικά όσο το δυνατό περισσότερα παιδιά.

Για το λόγο αυτό, την πλήρη Ανοιξιάτικη Συλλογή Ειδών και Δώρων UNICEF 2011 σε ένα μεγάλο Bazaar.

Στον ίδιο χώρο, θα παρουσιασθεί η Έκθεση Φωτογραφίας «Παιδιά και AIDS – Πρόσκληση σε Δράση» καθώς και στιγμές από την παρουσία της UNICEF στις τρέχουσες κρίσεις στη Λιβύη και στην Ιαπωνία, όπως αποτυπώθηκαν από τους καλύτερους φωτογράφους της UNICEF.

Τα έσοδα από την πώληση των λαμπάδων, των καρτών και των δώρων της Ανοιξιάτικης Συλλογής UNICEF χαρίζουν ζωή και χαμόγελο σε εκατομμύρια παιδιά και αλλάζουν σημαντικά τη ζωή τους.

Η Είσοδος είναι ελεύθερη.

Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν την έκθεση, μπορούν να πάρουν περισσότερες πληροφορίες ή να κάνουν παραγγελίες από την Ανοιξιάτικη Συλλογή UNICEF.

801 500 12345 /  210-72 55 555

EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ

(Σταδίου 24) Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 12:30

Χτύπα ξύλο

Σάββατο 2 Απριλίου

Μαζί με τη συγγραφέα ελάτε να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με την παρουσίαση του βιβλίου της «Χτύπα ξύλο» (εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ).

Για παιδιά από τεσσάρων χρονών.

Η μάγισσα Τιβικουτή

Σάββατο 9 Απριλίου

εκδόσεις ΔΙΑΠΛΑΣΗ.

Με την συγγραφέα και την ηθοποιό- εμψυχώτρια Ία Χρυσανθοπούλου θα μάθουμε με διασκεδαστικό τρόπο και θεατρικό παιχνίδι ότι η τηλεόραση πολλές φορές μπορεί να κρύβει κινδύνους.

Για παιδιά από πέντε χρονών.

Το Πάσχα του Πασχάλη

Σάββατο 16 Απριλίου

«Το Πάσχα του Πασχάλη» & «Πασχαλινή Ιστορία Αγάπης», από τις εκδόσεις ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ.

Για παιδιά από τεσσάρων χρονών.

Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Κόδρου 9, Πλάκα, 2103312621 και 2103312750

Γευματίζοντας με… καλλιτέχνες

Παρουσιάζονται έργα μαθητών προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Α΄ και Β΄ Διεύθυνσης Π.Ε. Αθηνών καθώς και της Δυτικής Αττικής μαζί με έργα παιδιών που δημιουργήθηκαν στους Κύκλους Εικαστικών Εμπειριών που πραγματοποιούνται στο χώρο του Μουσείου.

Η τροφή και η διατροφή μέσα απο την τέχνη

Σκοπός είναι τα παιδιά, με την προτροπή των εκπαιδευτικών, να προσεγγίσουν το θέμα της τροφής και της διατροφής μέσα από την τέχνη. Τα ερεθίσματα είναι πολύπλευρα και οι αφορμές από σχετικά εικαστικά έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών .
Το φαγητό είναι πολύ κοντά στην τέχνη. Υπάρχουν κανόνες και νόμοι, απαιτεί φαντασία και αυτοσχεδιασμό, χρησιμοποιεί υλικά και το αποτέλεσμα είναι…μια σύνθεση. Όπως κάθε μορφή τέχνης φανερώνει συναισθήματα, τη διάθεση, το χαρακτήρα και την αισθητική του καθενός.
Τα παιδιά αναζητούν στα έργα τους εικαστικές λύσεις και δοκιμάζουν ποικίλα υλικά και τεχνικές ζωγραφικής, δημιουργώντας μια πολύ…νόστιμη έκθεση.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
Τρίτη-Σάββατο 10:00-14:00
Κυριακή 11.00-14.00, Δευτέρα κλειστά. ΧΑΡΤΗΣ

Παιδικό Μουσείο

Κυδαθηναίων 14, Πλάκα, 210 3312995

Eκπαιδευτική ρομποτική στο Παιδικό Μουσείο (10-12 χρ)Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο διοργανώνει για 2η συνεχή χρονιά σε συνεργασία με τη Διερευνητική Μάθηση εργαστήρι εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Τα παιδιά, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής ρομποτικής και με διαθέσιμα εργαλεία έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και Lego Mindstorms, έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν με γρανάζια, τροχαλίες, κινητήρες, αισθητήρες και να εξοικειωθούν με ένα λογισμικό πρόγραμμα και να αντιληφθούν μέσα από την ενεργό συμμετοχή τον τρόπο λειτουργίας και προγραμματισμού των κατασκευών τους.

Επιπλέον, τα παιδιά που θα παρακολουθήσουν το εργαστήρι θα έχουν τη δυνατότητα, εάν το επιθυμούν, να δηλώσουν συμμετοχή στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O., που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2011 στην Αθήνα.

Βιβλιογιορτή από τις Εκδόσεις Κέδρος

Βιβλιοπωλείο Εκδόσεων Κέδρος (Στοά του βιβλίου)

Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Αρσάκειο Μέγαρο, Αθήνα, 2103311226
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου, οι Εκδόσεις Κέδρος σας προσκαλούν στην πιο κεφάτη βιβλιογιορτή.

Ελάτε για να παίξουμε και να γελάσουμε, να τραγουδήσουμε και να φωνάξουμε.

Θα παρακολουθήσουμε μια παράσταση σαν συναυλία, τα Αμυγδαλοτσακίσματα, από Το Θέατρο του Παπουτσιού Πάνω στο Δέντρο.

Θα βάψουμε το πρόσωπό μας με παραμυθένια χρώματα.

Θα γιορτάσουμε τα γενέθλια του μεγαλύτερου παραμυθά του κόσμου, του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, χαρίζοντας παραμύθια του που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις μας, μα και πολλά άλλα δώρα.

Είσοδος ελεύθερη.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Βιβλιοπωλείου Εκδ. Κέδρος – Στοά του βιβλίου

9/04, 12 το μεσημέρι: Κίνδυνος στο νησί, της Λίνας Λυχναρά
Για εφήβους από 12 ετών.

7/05, 12 το μεσημέρι: Δίπλα στην ίδια θάλασσα, της Λένας Καπνιά-Αραποστάθη
Για εφήβους από 15 ετών.

14/05, 12 το μεσημέρι: Δεν είμαι τέρας σου λέω!, της Παναγιώτας Πλησή
Για παιδιά από 9 ετών.

21/05, 12 το μεσημέρι: Ευγενικός βασιλιάς, της Ουρανίας Τουτουντζή
Για παιδιά από 9 ετών.

28/05, 12 το μεσημέρι: Αλλάζω χέρια!, των Μάνου και Σπύρου Βενιέρη
Για παιδιά από 11 ετών.

Ίδρυμα Ευγενίδου

Λ. Συγγρού 387, 175 64 Παλ. Φάληρο, 210 – 9469684

Πειράματα στο Ίδρυμα Ευγενίδου (από 9 χρ)

02/04/2011 , 1:30 pm – 2:30 pm

Τι θα δείτε

Στους τρεις ορόφους της Διαδραστικής Έκθεσης, οι επισκέπτες κάθε ηλικίας έχουν τη δυνατότητα να εξετάσουν τις γνώσεις τους και να «ξυπνήσουν» την περιέργειά τους.

Η Έκθεση εκτείνεται σε τρεις ορόφους και περιλαμβάνει τρεις θεματικές ενότητες: Ύλη και Υλικά (Ισόγειο), Επικοινωνία: Ήχος και Εικόνα (1οςΒιοτεχνολογία (2ος Όροφος). Η επαφή με καθένα από τα 65 μόνιμα διαδραστικά εκθέματα, που καλύπτουν τους χώρους της φυσικής, της χημείας, των υλικών, των τηλεπικοινωνιών, των ηλεκτρονικών υπολογιστών και της βιοτεχνολογίας, αποτελεί για τον επισκέπτη το ξεκίνημα μιας πρωτότυπης, ζωντανής και εξαιρετικά διαδραστικής «περιπέτειας».

Πατώντας κουμπιά, μετρώντας δείγματα, χρησιμοποιώντας διακόπτες και μοχλούς, συνδυάζοντας εικόνες και ήχους, ο επισκέπτης μπορεί να διαδρά με το εκθεσιακό περιβάλλον, παρατηρώντας τα αποτελέσματα των ενεργειών του και αντιδρώντας σ’ αυτά.

Μέσα από τα εκθέματα θα μάθετε τι είναι οι περιβόητες οπτικές ίνες και οι οθόνες υγρών κρυστάλλων, αλλά και τα υλικά με μνήμη! Θα παίξετε εικονικά κρουστά, θα εξετάσετε πόσο καλή είναι η ακοή σας και αν τα γυαλιά ηλίου σας σας προστατεύουν από τις επικίνδυνες ακτινοβολίες.

Επιπλέον, θα μάθετε πώς γίνονται τα 3D γραφικά, θα δείτε αληθινά δείγματα dna, δέρμα καρχαρία και άλλα πολλά!

This entry was posted in ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s